Η τηγανιά είναι ένας μεζές που δεν λείπει σχεδόν ποτέ από το γιορταστικό τραπέζι σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Αλλά η τιμητική της είναι τα Χριστούγεννα και οι Απόκριες, όταν το χοιρινό κρέας «τραβιέται» λόγω κρύου και η πλούσια γεύση της παντρεύεται ιδανικά με τσίπουρο ή ρακή.
Η τηγανιά, όπως μαρτυράει η λέξη, γίνεται συνήθως στο τηγάνι. Όμως, όταν έχουμε κόσμο στο σπίτι και μιλάμε για παραπάνω από 1-2 πιάτα, τότε η λύση του φούρνου είναι με διαφορά η καλύτερη.
Λύνει τα χέρια του οικοδεσπότη την τελευταία στιγμή, βοηθάει να διατηρηθεί καθαρή η κουζίνα και, αν προσθέσουμε μέσα πατάτες, τότε έχουμε ένα πλήρες και πεντανόστιμο γεύμα. Κι επιπλέον οικονομικό, αφού ειδικά ο λαιμός του χοιρινού είναι από τα λιγότερο ακριβά κομμάτια κρέατος στην αγορά.
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό λαιμό ή σπάλα ή μπριζόλες κομμένο σε μικρά κομμάτια
600 ml. λευκό κρασί
1 πράσο
1 φύλλο δάφνης
4 πιπεριές πολύχρωμες
ρίγανη
θυμάρι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 ματσάκι μαϊντανό
3 κιλά πατάτες
400 γρ. φέτα
1 λίτρο ζωμό
αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
2-3 σκελίδες σκόρδου
1 ποτήρι του κρασιού ξύδι
1 χοντροκομμένο κρεμμύδι
Δείτε το σχετικό βίντεο για να φτιάξετε χοιρινή τηγανιά στον φούρνο με πατάτες του σεφ Τίμου Ζαχαράτου:
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.